AfBV:s läger i mondioring 15 – 16 juni 2024

Helgen den 15 – 16 juni hade AfBV ett läger och då träffades några belgarentusiaster för att träna Mondioring och Svenskskydd under ledning av instruktörer.

Mondioringen (se nedan)  tränade de hemma hos Sandra Hardt som har skrivit lite om deras träning. Själv befann jag mig ( Elisabeth Weber)  i svenskyddsgruppen och vår figurant/instruktör var Sverker Lindblad som har mångårig erfarenhet av just svenskskyddet.
Vi var 7 st ekipage, allt från nybörjare till elitekipage. Det var tre tervar och 4 mallar
Träningen började klockan 9 och höll på fram till ca kl 16 både lördag och söndag. Sverker figgade hela tiden och var väldigt bra på att se vad ekipagen behövde träna på. Det var olika saker som passade för olika hundar. Han kom med många bra lösningar som vi tog till oss och varje morgon efter 1a passet hade vi en kort genomgång med vad vi skulle fortsätta med under dagen. Många av oss gjorde en bra utveckling under helgen och fick tips på saker att jobba vidare med.
Tack Sverker för ditt tålamod med oss alla och för att du delade med dig av all din kunskap.
Tack även till Eksjö brukshundklubb och AfBV som ordnade detta!
En toppenkul helg som vi hoppas en repris på nästa år

Här kommer några bilder och rader från mondioringgänget!
Vi har hållit till på Mondiohill, en mondioringplan 2 mil öster om Eksjö medan svenskskyddsgänget höll till på Eksjö BK. Vi i mondioringgänget har haft en blandad grupp med både nybörjare och mer rutinerade ekipage. Jacob Fant har varit vår figurant och instruktör och visat stort engagemang för alla ekipage. Kul att se utveckling och problemlösning hos olika ekipage! Gruppen har mestadels bestått av malinois och deras ägare men vi har även haft med en groenendael och en schäfer. Det har varit en riktigt lyckad helg!