omplacering

Info om omplacering

Om du av olika anledningar inte kan behålla din hund och måste omplacera den så kan du söka efter nytt hem till hunden på den här sidan. Även du som letar efter en vuxen hund kan annonsera här.

Lämna dina uppgifter i formuläret som du hittar nedan.

Inlämnade uppgifter hateras manuellt, så det kan ta några dagar innan din annons dyker upp på hemsidan.

Regler

  • Det är gratis
  • Det gäller endast svenskägda hundar som är över 6 månader
  • Annonser ligger ute i 6 mån. och annonsören ska anmäla till webbmaster så snart annonsen inte är aktuell längre.
  • Vid omplacering ska hundens variant, namn och reg.nr anges
  • Vid omplacering ska uppfödaren/hundägaren använda SKK:s köpeavtal vid överlåtelsen. (finns att rekvirera från SKK)
 

 Fyll i formuläret nedan med de uppgifter som gäller dig.

Omplaceringar

Söker HEM

221127
Söker hem
Terv
Tik

Northern Karma’s Alfa-glimtrax
Reg.nr: SE49834/2021
Född: 2021-07-10
Caroline Norberg
Härnösand
072-2375233
Carrolivor@hotmail.com

Alfa söker nytt hem där hon får växa och utvecklas. Hon är röntgad HD A och ED 0. Alfa är en ung och mild tik med mycket energi då hon är ute men lugn inomhus. Hon är social med människor och vill gärna sitta i knä på alla som hälsar på. Alfa skulle behöva få ett hem där hon får arbeta med huvudet, gärna spår, sök, nosework eller liknande då hon gärna använder näsan.

Alfa fungerar inte i stora hundflockar eller med andra tikar, framförallt jämnåriga tikar har hon svårt med och vill mäta sig med. I större hundflock upplever jag att hon lätt går upp i stress och har svårt att hitta sin plats vilket leder till att det blir obalans mellan hundarna.

Kontakta mig för mer information.

 

211214
Söker hem
Groenendael
Hane

Thunderwolf´s Gray Wolf of Kazan – Lupus
Reg.nr: SE65322/2020
Född: 20201101
Föräldrar: KORAD SPH I II III SEUCH Cn Olmek of Nangijala x RLDN SEJV-17 Thunderwolf´s Driven

Annelie Johansson
Ulricehamn
 704863322
kennel.thunderwolf@gmail.com

Lupus är en ganska stor hane , för tillfället ganska understimulerad både mentalt och fysiskt vilket säkert gör sitt till att han är lite mer vild och stökig. Jag skulle tro att han också är inne i sin första riktiga könsmognad.
Han är kryptorchid. Han behöver en allra bästa kompis som kan förstå , utveckla honom och ha kunskapen att plocka fram det bästa hos han och som givetvis har humor. Jag uppfattar honom inte som en speciellt svår hund egentligen men hundkunskap är ett måste, raskännedom är ett stort plus. Han är inte van vid barn och jag har svårt att se han i en färdig barnfamilj då han känns för burdus , omogen och intensiv för att röra sig smidigt runt barn. Om han går ihop med andra hundar är svårt att säga för i Lupus värld handlar allt om attityd och kemi oavsett om det är hane eller tik, ung eller gammal, han har en tendens att vara en ”stalker” och bli fixerad vid en annan hund.( en av anledningarna till omplacering ) Jag ser helst att han får vara i centrum då jag tror det är bäst för hans utveckling till att kunna bli en trygg och stabil individ. Han är grundtränad i spår , han spårar med djup näsa i lugnt tempo, han gillar kamplekar, lydnad är bara påbörjad, hans koncentration är splittrad och den mesta tiden har gått till miljöträning. Han är inte social. Han lämnas i hundgård men inte inomhus i möblerat rum. Det här är en hund för någon som verkligen vill ha en bästa kompis att växa ihop med, som kan ha med han på allt, han är lite av en utmaning och behöver aktivering av alla de slag, så inget för den bekväma. Han ska röntgas och MH testas ( kull MH i Nossebro ) under våren 2022. Vill du veta mer eller träffa Lupus skicka mejl eller ett sms så ringer jag upp.

Person söker hund

Ett alternativ till valp kan vara en omplaceringshund. En unghund/vuxen hund som av olika anledningar inte kan stanna hos ”sin familj” ( t.ex. allergi, ändrade familjeförhållanden, flytt etc.)

Söker hund

220918
T
Tik/hane

Hej!
Jag söker en Tervueren att få ta hand om.
Jag har hitills haft 3 tervuerenhanar, alla har varit fantastiskt fina hundar.
Min nuvarande har drabbats av tumörer i buken o får/kan inte vara med mig längre, vilket känns oerhört tragiskt.
Då jag vet sedan tidigare att jag inte kan leva utan en följeslagare/bästa vän så sätter jag in min annons nu.
Vad kan jag då erbjuda en belgisk vallhund?
Som sagt jag har haft 3 stycken tervar, totalt över 40 år med terv.
Vet vad det innebär med denna ras, vet hur jag bäst tar tillvara på o utvecklar min tervs alla fina egenskaper.
Det finns bara denna ras för mig, det var kärlek vid första ögonkastet o har så förblitt.
Vi bor fint på landet invid en sjö, vi har också skog runt hörnet så det finns massor med fina vandringsslingor.
Vi har katter o hästar.
Det finns maskiner, traktorer, lastbilar osv så hunden blir bekant med både djur o fordon.
Jag går med min hund till hästarna varje dag, minst 2 gånger/dag, då är hunden med hela tiden o både vaktar och chillar.
Vår hund är med på allt, dvs hemma, borta, resor osv
Vardagslydnad är ett måste, spår o sök efter årstid, jag har märkt att dessa hundar älskar agility, så det ett komplement i vardagen.
Ett bra liv på landet med massor av kärlek o utevistelse, finns också andra snälla hundar att leka med runtikring.
Så hunden är hjärtligt välkommen o efterlängtad till oss.

Carina Holmberg
Umeå
carinaholmbergh@gmail.com

Söker hund

220718
G
Tik

Söker en Groenendael tik som behöver ett nytt kärleksfullt hem på landet, med skog och åkrar som närmaste granne. En glad, social, trygg ,orädd tik. Har nyligen för 2 månader sen mist min
G-tik Ida som blev 13 år. Har haft flera Groenendael tikar och Tervuren tikar och en hane. Har hemma nu min Tervuren tik som är 1år o 6 månader. Hon saknar sin gamla kompis. Har också 4 katter. Bor i stort hus ute på landet, med stora åkrar och skog att leka, busa, och spåra. Jag är hemma alltid.
Svarar alltid på sms

Carola Rossander
Gyljen, Överkalix
070-9940944
carola-rossander@hotmail.com

Söker hund

220403
G
Tik

Jag är en 18 årig tjej som letar efter en livskamrat detta kommer också att vara min första hund men jag har försökt studera för att bli hundtränare. Vi har massa hundar i min släckt så är van vid hundar. Jag letar efter en G-tik jag kommer köra lydnad, agility men också mer saker kommer vi köra. Jag svarar oftast via sms.

Göteborg
0708629545
tias_0305@hotmail.com

Söker hund

220401
G, T
Hane

Letar en ny kompis till oss på landet, vi och vår DS-Gårdshundshane saknar våran tervkompis, som fick somna in 2020, 13 år gammal. ( egen uppfödning) Har haft belgare över 30 år, så jag älskar den rasen. Söker hane som älskar allt o alla, både barnbarn, hundar, katter,mm. Om det finns någon som behöver nytt hem på landet för en symbolisk summa ( max 2000 kr) så skulle vi bli jätteglada.

Eva Lehtosaari
Dunker Malmköping
eva_lehtosaari@hotmail.com

Söker hund

220322
M
Tik

Söker en ny livskamrat 24/7 då min dansk/svenska gårdis fick gå i pension nu i höstas vid 13 år fyllda pga hörsel/syn (han bor hos min äldsta dotter)
Fantastisk glad energisk och målmedveten men lite ”kort i rocken” när gräset är högt och snön ligger djup.
Därför söker jag ny glad stabil kompis helst ej över 3 år för egna upptåg i skog o mark, dressyr/lydnad, ev lite skydd samt framtida uppdrag inom – sök/räddning/lavin och spår/sök trafikskadat vilt etc!
Egen företagare deltid hemma på gården och mkt fritid!

Örjan Blom
Vallrun, Jämtland
070-3203393
orjanblom@me.com