omplacering

Info om omplacering

Om du av olika anledningar inte kan behålla din hund och måste omplacera den så kan du söka efter nytt hem till hunden på den här sidan. Även du som letar efter en vuxen hund kan annonsera här.

Lämna dina uppgifter i formuläret som du hittar nedan.

Inlämnade uppgifter hateras manuellt, så det kan ta några dagar innan din annons dyker upp på hemsidan.

Regler

  • Det är gratis
  • Det gäller endast svenskägda hundar som är över 6 månader
  • Annonser ligger ute i 6 mån. och annonsören ska anmäla till webbmaster så snart annonsen inte är aktuell längre.
  • Vid omplacering ska hundens variant, namn och reg.nr anges
  • Vid omplacering ska uppfödaren/hundägaren använda SKK:s köpeavtal vid överlåtelsen. (finns att rekvirera från SKK)
 

 Fyll i formuläret nedan med de uppgifter som gäller dig.

Omplaceringar

Söker hem

210724
G – Hane
Kiba
Reg.nr: LOF 324492
Född: 2020-08-27
Föräldrar: Arya des Kertanhyyrs & Paladin des Kertanhyyrs
Tary Engmann
Stockholm
729299544
taryeng@ymail.com

På grund av ändrade familjeförhållanden måste jag med stor sorg omplacera min underbara hane Kiba (11mån, okastrerad).
Kiba är en underbar liten busunge som älskar skogspromenader, simning, allt som har med spring att göra (såklart) och som skulle passa till att träna bla lydnad med extremt bra. Kiba är en snäll liten kille som kommer överens med i princip alla hundar (iaf alla han hitills träffat/umgåtts med), som gillar barn (även om små barn tycks vara lite läskiga) men behöver lite introducering till nya katter.
Jag har inte tränat något med Kiba ännu eftersom han i maj bröt sitt lårben, han ärnnu helt återställd dock och är redo för massa äventyr och olika former av träning. Kiba skulle passa riktigt bra som en träningskompis men även en hund du tar med och hikear, campar och springer med.
Kiba är förhållandevis lugn jämfört med andra belgare men har såklart än hög energinivå som behöver matcha med hans nya ägare.
Kiba älskar mys, kel och lek, och gillar att vara nära sin familj.

Vill du veta mer om Kiba så tveka inte på att höra av dig till mig, antingen via telefon (smsa gärna så kan vi stämma av en tid för samtal) 0729299544 eller via mail till taryeng@ymail.com (ymail pga yahoo).

Person söker hund

Ett alternativ till valp kan vara en omplaceringshund. En unghund/vuxen hund som av olika anledningar inte kan stanna hos ”sin familj” ( t.ex. allergi, ändrade familjeförhållanden, flytt etc.)

Söker hund

210730
T
Tik

Christer Nordqvist
Härnösand
730342596
mxeracing@gmail.com

Söker Terv tik alt Grönis tik ålder allt ifrån “nästan valp” till 6-7 år. Bör fungera någorlunda med andra hundar då vi har en mycket mjuk och fin tervhane på 5,5 år som tyvärr förlorade sin kära livskamrat i förtid (tervtik 6.5 år). Den tilltänkta tjejen får ett hem för resten av sitt liv med mycket motion,lek/bus och annat skoj( sök,NW, etc)

Söker hund

210708
G, T , M
Tik, hane

Jeg er på leting etter en engasjert og motivert treningskompis til konkurranse innen lydnad og agility. Jeg har hatt belger i 15 år, er utdannet instruktør gjennom norske kennel klubben og har konkurrert på høyt nivå i agility med tidligere belger. Jeg er etablert med fast jobb og en fleksibel hverdag. Går mye lange turer i skogen og er ofte i fjellet i feriene.
Leter etter en hund mellom 9 og 24 måneder, med stort interess for samarbete med förare, motivasjon for lek og lite skärpa. Åpen for både han og tik, og både groenendael, terv og malinois.

Helene Holtskog
Oslo
helene.holtskog@gmail.com

Söker hund

210502
Groenendael
Tik

Håkan cederberg
Södertälje
707269594
hcederberg@gmail.com

Söker hund

201011
Malinois
Tik

Är just nu efter lite mer än 15 års fundering och beslutsfattande, äntligen i ett skede i livet där jag känner att Jag har både tid och plats för att skaffa mig en hund. Är ute efter en hund(läs:Malinois) som jag kan arbeta och träna aktivt med i olika typer av aktiviter och givetvis ha med mig i vardagen. Har väldigt mycket tid och sätter alltid djurets välmående framför annat.

Där jag bor är det lugnt och mycket grönt, även om jag bor i Göteborg, så har jag gångavstånd till väldigt mycket grönområden bl.a Änggårdsbergen(ca 10 min gångväg) och Slottskogen för att nämna två av de stora områdena.

Är givetvis öppen och ser det som en självklarhet, att ha en fortsatt dialog med uppfödaren, om detta är en önskan om att få uppdateringar av hundens liv och att givetvis känna att jag som ägare av en omplaceringshund, har en stöttepelare att prata med vid eventuella frågor!

Kristofer Åslund
Västra Frölunda
kristofer_ef@hotmail.com
0732006245

Söker hund

201007
M, L, T
Tik

En stabil tik sökes som assistenthund. Viktigt att hunden fungerar bra ihop med personen som söker hund så gärna prövotid. 

elin.thelenius@gmail.com

Söker hund

201004
M
Hane
1 – 3 år

Har träffat alla slags hundar den senaste tiden. Men jag faller alltid tillbaka till Malinois. Det är något extra med den typen av hund som lockar något hos mig. Det finns driv, vilja. Kämpaglöd. Något som personifierar mig. Har under min fritid (sjukskriven)
hjälpt människor med deras hundar.
Och varje gång tänker jag på Malinois när man vart ute och vandrat i skog och berg.
Jag söker en stabil “Malle” som måste acceptera barn. Speciellt min minsta på 4 år. Inte för att han är klängig utan väldigt Kärleksfull när jag har hundar omkring mig.
Även kunna vara själv minst 3h utan att tugga sönder hela lägenheten.
Så jag tänkte slänga ut en krok och kolla om det finns en “Malle” för omplacering, alternativt fodervärd. Där jag som en i flocken. Ogillar ordet Ledare, Alfa etc. Med fast, tydlig, rak och Kärleksfull kommunikation bygger ett band som stärks allt eftersom.
Är väl medveten om att Malinois är en hund som kräver mycket. Men det gör å andra sidan jag också.
Så fodervärd eller omplacering. En prövotid är välkommet innan man gör “slag i saken”
Så man får känna på varandra s.a.s.
Det är lite trist att vandra i skog och berg själv numer. Föredrar en hunds sällskap framför en människas.

Patrik Arvidsson
Eskilstuna
faderviking@gmail.com
0723599522